AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ
AROMAS HOUSE - МАГАЗИНИ ЗА СЛАДКАРСКИ ИНСТРУМЕНТИ И МАТЕРИАЛИ

Monday, June 23, 2014

Салата с гриловани гъби, чери домати и горгонзола / Grilled Mushroom Salad with Gorgonzola and Cherry Tomatoes



Знам, пак салата :)
Но то лятото си е сезон на салатите и застояването край печката, въпреки безумните порои напоследък, ми е все по-трудно и по-трудно.
А и раздумката вечер край масата върви още по-сладко с вкусна салата и чаша вино :)

Необходими продукти:

150 г гъби
15-20 г масло
200 г чери домати
100 г горгонзола (или друго синьо сирене), на кубчета
1-2 стръка пресен лук
2-3 стръкчета свеж копър
едро смляна морска сол и прясно смлян пипер, на вкус

За дресинга:
3-4 с.л. студено пресован зехтин
прясно изцеден сок от 1/2 лимон
1 с.л. балсамов оцет
щипка едро смляна морска сол


Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и подсушаваме гъбите, разполовяваме по-големите и поръсваме със сол и пипер.
Загряваме маслото в грил тиган и гриловаме гъбите по 3-4 минути от всяка страна.
Отстраняваме и оставяме настрани.
В малка купа или чаша смесваме зехтина, лимоновия сок, балсамовия оцет с голяма щипка сол - разбъркаме и оставяме настрани.
Измиваме и подсушаваме чери доматите, лука и копъра.
Разполовяваме чери доматите и нарязваме лука и копъра.
В голяма купа или салатна чиния смесваме гъбите, доматите, лука и горгонзолата и разбъркваме.
Поръсваме с дресинга и копъра и поднасяме.




10 comments:

  1. Абе на мен приказката и на храна ми върви, но салатка не отказвам;) Прекрасна е! Хубава седмица, Мина!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Марте, и ние не се назлъндисваме на храната, но друго си да разгреем със салатка ;)
      Хубава седмица и на теб!!

      Delete
  2. Прекрасна ароматна салатка!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, Радост - наистина е вкусна :)

      Delete
  3. Мина,казах вече,планирана е в най-близко време,защото ме плени от раз!Страхотна салата и като съчетание,и като колорит!Само за синьото не съм убедена,че ще присъства,ще го заменя с нещо по-любимо.Благодаря ти за поредната чудесна рецепта!Прегръдка ти изпращам от най-големите! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Роси, френско козе сиренце би й паснало перфектно на салатката - и аз смятам да я пробвам съвсем скоро и с него :)
      Прегръдки и за вас, мила, и целувки за Дани!!

      Delete
  4. Това ще е адски вкусно!!! Страхотна салатка предлагаш, Мина! Непременно ще опитам и то даже с горски гъби :) Как ще ми хареса с малки челядинки (ако не бъркам превода) и манатарки :)
    Усмивка от мен!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Тики, представям си колко ароматна и вкусна ще е салатката с горски гъбки :) ммм...

      Хубава седмица ти желая!!

      Delete
  5. Превъзходен обяд виждам в тази богата салатка,пълна все с любими нещица....Поздравления и пожелания за слънчев ден!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Милена, и за обяд, и за вечеря си става супер салатата - и търпи вариации при сирената също :)
      Усмихната нова седмица от мен!

      Delete

Blogging tips